Menukaart

Bekijk hier onze menukaart en kies alvast jouw favoriete lunchgerecht uit of bedenk welke van onze 200 bieren jij volgende keer komt proeven. Twee keer per jaar wisselt de kaart. Daarnaast zoekt onze Jeffrey elke maand de mooiste nieuwe craft bieren uit voor onze Wisseltaps en Bieren van het Moment. Ons keukenteam zorgt elke maand voor een lekkere lunch special. Wanneer kom jij proeven?

Lokaal gebrouwen bieren

Bieren van de tap

lager

LAGERS HEBBEN WAT MINDER BODY EN UITGESPROKEN SMAKEN TEN OPZICHTE VAN ALES. HET DRAAIT HIER OM DE SUBTIELE SMAKEN EN AROMA’S. JE VINDT IN DIT LIJSTJE EEN AANTAL KLASSIEKE DUITSE EN TSJECHISCHE BIEREN, DIE JE ABSOLUUT IN JE LEVEN GEHAD MOET HEBBEN. EEN ODE AAN DE DUITSE BIERCULTUUR. PROOST!

Trappist

DE ENIGE CATEGORIE OP DEZE KAART DIE NIET PER SE EEN STIJL APART IS. HIER STAAN
BLONDE EN DONKERE BIEREN, EN ZOWEL LICHT ALS ZWAAR GERSTENAT. EN TOCH
HOREN ZE BIJ ELKAAR. DEZE BIEREN WORDEN NAMELIJK BINNEN DE MUREN VAN EEN
KLOOSTER GEBROUWEN, ONDER TOEZICHT VAN MONNIKEN, EN DAT ALLES ZONDER
WINSTOOGMERK. AMEN.

WITBIER

WITBIER IS EEN TARWEBIER, MET HAAR OORSPRONG IN BELGIË. VAAK HEBBEN DEZE
BIEREN EEN AANGENAAM ZUURTJE, EN WORDT ER KORIANDER OF SINAASAPPELSCHIL
AAN TOEGEVOEGD. ERG FRISSE DOORDRINKERS: IDEAAL VOOR OP HET TERRAS. OP
CITROEN IN DIT BIER ZIT 50 CENT BOETE.

BLOND

DIT ZIJN ALLEMANSVRIENDEN ,BIEREN DIE JE NOOIT ZULLEN TELEURSTELLEN, FRUITIGE AROMA’S VAN HET GIST BEVINDEN ZICH OP DE VOORGROND. DE SAISONS PASSEN HIER OOK GOED TUSSEN, DEZE ZIJN WEL IETS DROGEN VAN SMAAK.

ZWAAR BLOND

HIER STAAN DE ZWARE JONGENS, DIE AF EN TOE GEVAARLIJK GEMAKKELIJK WEG DRINKEN. SOMS ZETTEN ZE EEN POES OF KABOUTER OP HET ETKET VOOR EEN LIEVE UITSTRALING, ECHTER ZIJN DE BROUWERS VAAK OOK EERLIJK EN NOMEN ZE HUN BIER LA GUILLOTINE. HET VERSCHIL MET EEN TRIPEL BIER IS KLEIN. TRADITIONEEL IS EEN ZWAAR BLOND VERDER DOOR VERGIST, WAARDOOR ZE IETS MINDER ZOET ZIJN EN EEN HOGER KOOLZUURGEHALTE HEBBEN.

AMBER

DIT ZIJN BIEREN DIE DOORDRINKBAAR ZIJN, EN WAAR HET MOUT DE BOVENTOON LEGT. HIER BEVINDEN ZICH ENKEL KLASSIEKERS UIT BELGIË. OOK IN DEZE BIEREN ZUL JE WAT AROMA’S VAN KARAMEL EN TOFFEE VINDEN, MAAR ZEKER GEEN ROZIJNEN OF DROP. PAS WEL OP MET PAUWEL KWAK, DIT BIER KOMT IN EEN KOETSIERSGLAS EN DOET ZIJN NAAM VAAK EER AAN. VRAAG GERUST OM EEN DROGE DOEK.

DONKER & ZWAAR DONKER

ALS EEN BROUWER DONKER MOUT AAN HET BROUWSEL TOEVOEGT, DAN ZORGT DAT NIET ALLEEN VOOR EEN DONKERDER BIER, JE ZULT DAN OOK SMAKEN VAN KARAMEL, TOFFEE, ROZIJNEN, DROP EN MOLASSES GAAN VINDEN BIJVOORBEELD. IN DEZE CATEGORIE STAAN DE DUBBELS, QUADRUPPELS EN GERSTEWIJNEN. LAAT DESNOODS EEN ANDER EVENTJES NAAR HET ALCOHOLPERCENTAGE KIJKEN, WANT WIE WEET ZIE JE AL DUBBEL.

TRIPEL

MENIG BIERDRINKER VIND HIER ZIJN OF HAAR FAVORIET OF HAAR FAVORIET TUSSEN. DAT IS OOK WEL BEGRIJPELIJK, WANT VROEGER WERD DIT ALLEEN OP ZEER SPECIALE GELEGENHEDEN GEDRONKEN. BIEREN BINNEN DEZE STIJL ZIJN VAAK KRUIDIG OF FRUITIG, EN WAT ZWAARDER IN ALCOHOL. ECHTER ZOALS BIJ VELE BELGISCHE STIJLEN, GELDT OOK HIER DAT JE ER GRAAT NOG EENTJE VAN DRINKT, EN NOG EENTJE.

INDIA PALE ALE

VAN OORSPRONG EEN STEVIG, BITTER BIER DAT LICHT VAN KLEUR IS, ECHTER IS DEZE STIJL ZEER VEELZIJDIG, WAARDOOR ER TAL VAN VARIATIES ZIJN ONTSTAAN. SESSION IPA’S ZIJN LICHT IN ALCOHOL, NEW ENGLAND IPA’S ZIJN NIET ZO BITTER EN BLACK IPA’S ZIJN DONKER. DE ALGEMENE DELER IS DE RUIME HOEVEELHEID HOP. DE BROUWER VOEGT HET VROEG TOE VOOR BITTERHEID, EN LATER IN HET PROCES VOOR PRACHTIGE AROMA’S.

WEIZEN

VAAK WORDT DIT DUITSE TARWEBIER VERWARD MET HET BELGISCHE WITBIER, HET ZIJN BEIDE DOORDRINKBARE TARWEBIEREN, MAAR ZE VERSCHILLEN ENORM. EEN WEIZEN IS ROMIGER EN TRADITIONEEL GEBROUWEN VOLGENS HET REINHEITSGEBOT, EEN WET DIE STELT DAT ENKEL GEMOUTE GRAAN, HOP EN WATER MAG WORDEN GEBRUIKT. DE TYPERENDE AROMA’S VAN BANAAN EN KRUIDNAGEL KOMEN VAN HET GIST.

STOUT & PORTER

ALS HET GRAAN OP EEN HOGE TEMPERATUUR EN VOOR EEN LANGERE TIJD VERHIT WORDT TIJDENT HET MOUTPROCES, DAN KRIJG JE IETS HEEL MOOIS. EEN MOUTDAT AROMA’S GEEFT VAN PURE CHOCOLADE, ESPRESSO, AARDSE TONEN EN NOTEN, EN NATUURLIJK EEN ZWARTE KLEUR. JE ZIET HIER EEN AANTAL ZWARE JONGENS TUSSEN STAAN, WAAR JE GERUST EVENTJES VOOR MAG GAAN ZITTEN. WE HEBBEN VAAK OOK NOG WAT VAT GERIJPTE RUSSIAN IMPERIAL STOUTS IN DE KELDER STAAN. TREK ANDERS EVEN ONZE JORIS AAN ZIJN MOUW. HIJ HELPT JE HIER GRAAG MEE.

FRUIT

DEZE BIEREN ZIJN STUK VOOR STUK WAT ZOETER, EN NATUURLIJK ERG FRUITIG. SOMMIGE HEBBEN ALS BASIS EEN LAMBIEKBIER, DAT FRISZUUR IS, ZOALS DE REEKS VAN LINDEMANS EN DE KRIEKBIEREN, ANDEREN ZIJN ONTSTAAN UITEEN ZWAARDER, DONKER BIER WAARVAN EEN RUIME HOEVEELHEID ROOD FRUIT IS TOEGEVOEGD, NEEM KASTEEL ROUGE ALS VOORBEELD.

SPONTANE & GEMENGDE GISTING

EEN VERZAMELING CATEGORIE DIE ZEER DIVERS IS, EN MAAR ÉÉN DING IN GEMEEN HEEFT: EEN ZUURTJE. VAAK IS DIT FRIS EN PLEZANT ZUURTJE WAAR JE GEEN SCHRIK VAN HOEFT TE HEBBEN. DAAR KAN OOK EEN FLINKE TOEVOEGING VAN FRUIT BIJ ZITTEN, ZOALS DIE VAN RODENBACH, MANNENPAP EN BRLO. ECHTER, EEN GUEUZE IS NIET VOOR DE TERE ZIELTJES ONDER ONS. DIE HOEVEN OOK NIET DIRECT OPGEDRONKEN TE WORDEN. VAAK ZIJN ZE AL ENKELE JAREN OUD, EN MOGEEN ZE NOG DECENNIA WACHTEN TOTDAT JIJ ER KLAAR VOOR BENT.

ALCOHOLVRIJ & ALCOHOLARM

DE BIERSTIJL DIE HET SNELST GROEIT IN POPULARITEIT. EEN PAAR JAAR GELEDEN WAS ER NIET VEEL MEER DAN EEN RADLER OP DE MARKT, MAAR TEGENWOORDIG ZIJN ALCOHOLVRIJE IPA’S VAN HOGE KWALITEIT, EEN UITSTEKEND ALTERNATIEF MOCHT JE GEEN ALCOHOL KUNNEN OF WILLEN DRINKEN. EN DAARNAAST STUKKEN BETER VOOR JE GEZONDHEID DAN FRISDRANK.

Speciaal bier in Gemert
Bier in Gemert
Bier van de tap in Gemert
Biercafé in Gemert