Winteravondmarkt

Na een aantal succesvolle Zomeravondmarkten heeft de organisatie, bestaande uit de pleinhoreca en VVV, besloten om er een winters vervolg aan te geven. Dat worden drie sfeervolle avonden, waarop winkelend publiek zich kan storten op leuke cadeauartikelen en winterse hapjes. De winteravondmarkten, die op donderdagavond 3, 10 en 17 december op het Ridderplein worden georganiseerd van 18.00 tot 21.30 uur, zullen typische themamarkten zijn. “In een winters sfeertje, met vuurkorven, kerstbomen en sfeerverlichting”, licht Frans Francissen van VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel, toe. “We hopen hiermee het nodige publiek richting Gemert te trekken, ook uit omliggende dorpen, waardoor de belangstelling van consumenten voor Hartje Gemert zal toenemen.

Fun Shoppen

De organisatie wil het winkelend publiek voornamelijk de mogelijkheid bieden voor het zogenoemde Fun Shoppen. “Dat is recreatief winkelen wat niet zozeer is gericht op de standaard inkopen doen, maar juist de beleving van de markt ervaren”, licht Francissen toe. Het is een combinatie van lokale ondernemers die hun producten aanbieden op de markt, marktkooplieden en lokale horeca die zorgen voor de winterse hapjes en drankjes. Daarbij kun je denken aan warme wafels, erwtensoep, glühwein en glühkriek en natuurlijk warme chocomel. De speciale Kersthuisjes waarin deze versnaperingen worden verkocht, dragen bij aan de sfeer.

Lokale betrokkenheid

“We hebben een prachtig nieuw plein”, vertelt medeorganisator Willem Geerts, van de Heeren van Ghemert. “Dat willen we een gezicht geven door gezamenlijk leuke evenementen te organiseren. We hopen hiermee ook meer mensen bereid te vinden om mee te werken aan activiteiten die we met de hele gemeenschap samen kunnen neerzetten op het plein.” De betrokkenheid van de lokale ondernemers is sinds de zomeravondmarkten ook al gegroeid. Van de twintig kramen die er gemiddeld per markt zullen staan, is ongeveer de helft bezet door lokale ondernemers. Ook is er ruimte voor goede doelen zoals Alpe d’HuZes en Stichting De Wensboom. Meer deelnemers kunnen zich nog aanmelden bij de organisatoren. Er zal een aanbod zijn van onder meer bloemen, cadeauartikelen, sieraden, schoenen en accessoires en ook de Gemertse kruidenthee is op de markt te koop. Voor de kinderen is er een schminkartiest, Mario en Luigi brengen een bezoekje en er wordt gezorgd voor muziek. De organisatie roept koren die in de winterse sfeer een optreden willen verzorgen op, om zich te aan te melden.

Georganiseerd door: Café Gij&Ik, Heeren van Ghemert, PUUUR, De Keizer en VVV Gemert Bakel

Winteravondmarkt Gemert