Wereldmuziek op ’t plein

17 april vindt er bij Gij & Ik op het Ridderplein in Gemert een gratis en nieuw mini festival plaats. Organisatie is in handen van Transito en Café Gij & Ik. Aanvang 14.30 uur entree gratis.

Doel van het festival is een podium te bieden aan  bijzondere, vervlogen nieuw ontdekte, of  zelfs onontdekte muziek uit alle windstreken.

Voor deze eerste editie klimmen achtereenvolgens de volgende bands op het podium:

Gypsy Mood

Tinkers, Drinkers, Dreamers aangevuld met muzikanten van Op Zoek Naar Johan

Transito

 

Gipsy Mood raakt de gevoelige snaar. De muziek van Gipsy Mood vind zijn roots bij de Oost Europese muziek, zigeuner – klezmer – balkan . Met temperamentvolle, dynamische, maar vooral ook melancholische -zwoele klanken weet deze muziekgroep een heerlijke sfeer te creëren.            Hun brede repertoire is niet zo verwonderlijk als je weet dat deze musici elkaar leerden kennen vanuit zeer verschillende achtergronden, zoals de Jazz, pop, klassiek en folk.
Herkenbare swingende evergreens en populaire deuntjes, met zigeunersaus overgoten, zijn de extra ingrediënten die zorgen voor een fantastisch stemmige Gipsy Mood.
Linda van Tilborg Zang, Pierre Koolen Viool,  Theo de Jong Gitaar, René Ziedses des Plantes Klarinet Arno Strijbosch Contrabas
Sinds 1995 is het bestaan van de band ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’ een feit. In haar nu twintigjarig bestaan heeft zij verschillende festivals aangedaan. Zo stonden zij onder meer op diverse edities van het Folkwoodsfestival , het Eire at the Top festival in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en op het Parkfestival in Oosterhout.
De bandleden hebben een zeer uiteenlopende muziekachtergrond en deze songs, waarvan de geneugten van drank, verloren liefdes, mannen en hun overspelige vrouwen, verre zeereizen geliefde onderwerpen zijn, zijn steevast een aansprekende levendige gebeurtenis. Aangevuld met de muzikanten van Op Zoek Naar Johan moet dit gegarandeerd een muzikaal feest worden
Bart van Asten ~Gitaar en zang, Tim van Asten ~Gitaar, viool en zang, Karel van Bokhoven ~mandoline en zang, Ruud Sempel ~Bas.

 

Transito
Deze illustere muzikanten zijn vanaf dat moment veelvuldig te zien en te horen geweest op diverse podia, thema markten, straatfestivals en tuinfeesten.
Transito neemt je mee op een ontdekkingstocht van Feel Good muziek, ontstaan en gevormd uit verschillende stijlen, muzikale tradities en windstreken.
Het enthousiasme en de puurheid van deze muzikanten werkt aanstekelijk.
De muziek van Transito wordt door het publiek als ‘swingend’, ‘energiek’ en ‘origineel’ ervaren.
Dies van Soelen zang en gitaar, Maarten van Neerven percussie, Pieter de Vet basgitaar, Ingo Giuliani Ukelele/Tres, Tim van Asten viool, Jos Slaats trompet