BlikBlazers bigband

14 mei 2023 16:00

BlikBlazers is een collectief van muzikanten waarmee op projectbasis een band of orkest van een passende blazerssectie kan worden voorzien. In het relatief korte bestaan van BlikBlazers zijn er al diverse projecten gepasseerd. Absolute hoogtepunten hierbij zijn de blazerssectie voor de band What The FRNK, de  prijswinnende FanFare in de Gemertse carnavalsoptocht en natuurlijk de bigband van het blazerscollectief: de BlikBand. Deze bigband, onder leiding van Bob van Rutte, heeft eind vorig jaar het dak van een bomvolle Eendracht geblazen met het project ‘Remembering Skyline Swing Orchestra’!

Skyline Swing Orchestra was een  Gemertse bigband die ruim 30 jaar geleden van grote bekendheid genoot. Het repertoire van deze bigband was zeer modern en vooruitstrevend! De BlikBand brengt met dit repertoire een ode aan Skyline en de bigband heritage die Gemert rijk is. Het concert was een prachtige terugBlik op de hoogtijdagen van Skyline Swing Orchestra en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. En zo werd voor het voorjaar van 2023 een nieuw project opgetuigd en een reeks concerten gepland.

Zondag 14 mei strijkt de BlikBand neer op het Ridderplein voor één van de concerten van de ‘Remembering Skyline Swing Orchestra Tour’. De concerten zijn een opmaat naar de ‘grande finale’ van deze tour: een Create&Play concert in cultuurhuis De Eendracht! De bijzonderheid hierbij is dat het concert zal volgen op een workshop van niemand minder dan Jasper Staps. Voor deze workshop zal Jasper een muziekstuk van de Skymasters meebrengen. Dit muziekstuk zal middels de workshop worden ingestudeerd en in het hierop volgende concert direct ook ten uitvoer worden gebracht. Vandaar: Create&Play!

Houd voor alle live muziek evenementen onze agenda in de gaten.