Bandeville

07 mei 2023 16:30

Met “Bandeville” maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika’s meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Een repertoire van onder andere Willy Deville, John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, opnieuw gearrangeerd door Bandeville of eigen werk in de stijl van Deville. Muziek om naar te luisteren en weg te dromen maar ook om op te swingen.

In 2002 gaf Willy (Mink) DeVille een uniek unplugged concert in Berlijn. Bluesy, melodische nummers kwamen voorbij bijv. Let it be me, Spanish Harlem, You better move on, Story book love, Demasiado Corazon, Hey Joe enz. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen aanspreken.

Een aantal ervaren muzikanten heeft dit concert als uitgangspunt genomen voor een boeiend optreden. Van romantisch melodisch in het begin van de avond tot een swingend zuid-Amerikaans op het einde. 

De songs van Willy DeVille zijn speciaal gearrangeerd voor de bezetting van Bandeville waarbij ook meerstemmige zangpartijen voor een eigen geluid zorgen. Bandeville is dus eigenlijk geen tributeband maar neemt de songs van DeVille als uitgangspunt voor een eigen interpretatie en re-creatie. Daarnaast brengt Bandeville ook eiegn werk in Deville-stijl.

Bandeville speelt meestal op een semi-akoustisch niveau in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist.

Deze muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, CCC, Joe Coverband, Bluesaround, Trigger, Houdoe, Blind Eye.